Aproximativ 900 de angajaţi ai Dräexlmaier Hunedoara au reînceput lucrul

Aproximativ 900 de angajaţi ai fabricii din Hunedoara de componente auto Dräexlmaier, din cei 2.000 de muncitori trimişi, în decembrie, în şomaj tehnic, au reînceput lucrul, urmând ca de săpămâna viitoare să revină la muncă toţi angajaţii.

513 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 900 de angajaţi ai Dräexlmaier Hunedoara au reînceput lucrul

Aproximativ 900 de angajaţi ai Dräexlmaier Hunedoara, trimişi în şomaj tehnic, au reînceput lucrul

Potrivit preşedintelui Sindicatului Dräxlmaier Hunedoara, Marin Andreescu, aproape jumătate dintre cei aproximativ 2.000 de angajaţi ai fabricii de componente auto Draexlmaier Hunedoara, trimişi în şomaj tehnic luna trecută, au reînceput lucrul.

"Angajaţii au fost chemaţi pe rând la muncă. S-a început lucrul cu câteva grupe, aproximativ 900 de angajaţi, şi urmează ca din 12 (ianuarie - n.r.) să vină şi ceilalţi la muncă. Din păcate, nu sunt comenzi la fel de mari ca anul trecut, motiv pentru care se lucrează la aproape 50 la sută din capacitate", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFX, preşedintele Sindicatului Dräxlmaier Hunedoara, Marin Andreescu.

Acesta susţine că din 12 ianuarie se va lucra la peste 70 la sută din capacitate.

"Probabil că, în condiţii de criză economică, cum nu avem comenzi la fel de multe ca până acum, vor fi concediaţi o parte dintre salariaţi. Nu ştim încă. În 15 ianuarie sindicatul va avea o întâlnire cu conducerea fabricii şi după vom şti mai multe", a declarat liderul sindical Marin Andreescu.

Un alt lider sindical al angajaţilor de la Dräexlmaier Hunedoara, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale "Metal", Constantin Aldescu, declara, la jumătatea lunii decembrie, într-o conferinţă de presă, că două sute de angajaţi ai fabricii de componente auto Dräexlmaier Hunedoara vor fi concediaţi în primele nouă luni ale anului 2009. Constantin Aldescu declara că decizia a fost luată în urma unor negocieri purtate între sindicate şi conducerea fabricii Draexlmaier Hunedoara.

"Am constatat o schimbare de 180 de grade în comportamentul şefilor de la Draexlmaier Hunedoara. Ei ne-au comunicat că disponibilizaţii vor fi aleşi în urma unor evaluări ale performaneţelor la locul de muncă. Cei care vor avea performanţe slabe vor fi concediaţi. De asemenea, cei care de-a lungul timpului au avut abateri disciplinare şi multe absenţe nemotivate vor fi şi ei disponibilizaţi", spunea, atunci, Constantin Aldescu.

El adăuga că reprezentanţii Draexlmaier au dat asigurări ferme că fiecare persoană concediată de la fabrica din Hunedoara va beneficia de salarii compensatorii şi de ajutor de somaj în condiţiile legii. "Cuantumul plăţilor compensatorii nu a fost încă stabilit. El va fi negociat în perioada următoare", afirma Constantin Aldescu.

El menţiona că în luna februarie 2009 va avea loc negocierea contractului colectiv de muncă, în care sindicatele vor cere să se prevadă asigurarea transportului gratuit pentru angajaţii Dräexlmaier şi a unei mese de prânz, în pauza de 20 de minute pe care aceştia o au în timpul programului de muncă.

Conducerea fabricii Dräexlmaier Hunedoara a refuzat, atunci, să facă declaraţii pe această temă.

În prezent, la fabrica de componente auto Dräexlmaier Hunedoara sunt angajate aproape 2.000 de persoane.

Citeşte şi:

Draexlmaier închide temporar toate cele cinci fabrici din România

Concedieri la Draexlmaier Hunedoara

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici