Arabia Saudită va continua să investească în sectorul petrolier

Arabia Saudită va continua să investească în sectorul petrolier al ţării pentru a contribui la stabilizarea preţului ţiţeiului la un nivel acceptabil atât pentru consumatori cât şi pentru producători, a declarat ministrul de Finanţe Ibrahim al-Assaf.

13 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită va continua să investească în sectorul petrolier

Arabia Saudită va continua să investească în sectorul petrolier

"Regatul continuă eforturile majore pentru stabilizarea pieţei internaţionale a petrolului", a arătat al-Assaf la o întâlnire cu oficiali chinezi.

Aceste eforturi constau în investiţii mari pentru majorarea producţiei şi a capacităţii de rafinare, în vederea menţinerii unor preţuri echilibrate şi acceptabile pentru producători şi consumatori, a spus el.

Arabia Saudită a finalizat în 2009 un program important de majorare a capacităţii de producţie la 12,5 milioane de barili pe zi.

Regatul, cel mai influent membru al OPEC are o capacitate suplimentară de circa 4,5 milioane de barili pe zi, producţia fiind de aproximativ opt milioane de barili pe zi.

Statul investeşte totodată mai multe miliarde de dolari în construcţia de rafinării în ţară şi străinătate.

Preţul petrolului a atins la închiderea tranzacţiilor de vineri 82,75 dolari pe baril, în urma cererii alimentate de temperaturile scăzute din SUA şi Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici