ArcelorMittal ar putea concedia până la 9.000 de angajaţi la nivel mondial

ArcelorMittal, cel mai important producător de oţel la nivel mondial, a anunţat, joi, că ar putea concedia până la 9.000 de angajaţi, ca urmare a efectelor încetinirii economice.

6 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal ar putea concedia până la 9.000 de angajaţi la nivel mondial

Sediul central al companiei ArcelorMittal - Luxemburg

Potrivit cotidianului belgian Libre Belgique, ArcelorMittal ar putea concedia aproximativ 6.000 de angajaţi în Europa de Vest.

Măsura ar afecta, în principal, inginerii, respectiv alte categorii superioare de angajaţi, şi mai puţin muncitorii, precizează publicaţia, citând surse apropiate grupului.

Un delegat al Confederaţiei Franceze Democrate a Muncii (Confédération Française Démocratique du Travail) a declarat, miercuri, pentru AFP că se aşteaptă la noi măsuri de reducere a costurilor, în legătură cu "anunţul desfiinţării a 2.500 de locuri de muncă în Statele Unite".

Pentru a face faţă reducerii cererii de oţel, la nivel mondial, ca urmare a încetinirii economice, grupul a anunţat la începutul lunii noiembrie, o scădere cu 35% a producţiei în trimestrul al patrulea din 2008.

În România, ArcelorMittal deţine patru combinate siderurgice, la Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici