Argentina îi taxează pe bogaţi pentru a putea plăti măsurile împotriva COVID-19

Argentina a adoptat un nou impozit pe cei mai bogaţi, pentru a plăti echipamentele medicale şi măsurile de susţinere pe fondul pandemiei de coronavirus în curs de desfăşurare, anunţă BBC.

495 afișări
Imaginea articolului Argentina îi taxează pe bogaţi pentru a putea plăti măsurile împotriva COVID-19

Argentina îi taxează pe bogaţi pentru a putea plăti măsurile împotriva COVID-19

Cei cu active în valoare de peste 200 de milioane de pesos (2,5 milioane de dolari), adică aproximativ 12.000 de persoane, vor trebui să plătească noua taxă.

Argentina a înregistrat aproape 1,5 milioane de infecţii şi aproape 40.000 de decese cauzate de coronavirus, devenind a cincea ţară din lume care a raportat un milion de cazuri confirmate în octombrie, în ciuda faptului că are doar o populaţie de aproximativ 45 de milioane de oameni - cea mai mică naţiune care a depăşit această cifră.

Măsurile de carantină au afectat şi mai mult o economie care se luptă cu şomajul, nivelul ridicat de sărăcie şi datoria publică masivă. Argentina este în recesiune din 2018.

Unul dintre autorii legii a spus că va afecta doar aproximativ 0,8% din contribuabili. Cei afectaţi vor plăti o rată progresivă de până la 3,5% pentru averea aflată în Argentina şi până la 5,25% pentru posesiile din afara ţării.

Din banii strânşi, 20% vor merge la rechizite medicale, 20% drept ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 20% burse pentru studenţi, 15% pentru dezvoltarea socială, iar restul de 25% în companii de exploatare a gazelor.

Guvernul preşedintelui de centru-stânga Alberto Fernandez speră să strângă 300 de miliarde de pesos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici