Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri de 37 miliarde dolari din cauza dezastrelor naturale

Valoarea despăgubirilor plătite de asigurători la nivel mondial din cauza dezastrelor naturale a crescut cu peste două treimi anul trecut, de la 22 de miliarde de dolari la 37 miliarde de dolari, potrivit grupului Munich Re, cel mai mare grup de reasigurare din lume, citat de Bloomberg.

19 afișări
Imaginea articolului Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri de 37 miliarde dolari din cauza dezastrelor naturale

Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri de 37 miliarde dolari din cauza dezastrelor naturale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma plătită depăşeşte media de 35 de miliarde de dolari a ultimilor zece ani, potrivit estimărilor.

La nivel global, pagubele asigurate şi neasigurate cauzate de dezastre naturale au crescut de peste două ori anul trecut, la 130 de miliarde de dolari.

"Anul 2010 a evidenţiat riscurile majore cărora trebuie să le facem faţă. Au fost mai multe cutremure severe. Sezonul uraganelor a fost, de asemenea, plin de evenimente", se arată într-un comunicat al Munich Re.

Numărul catastrofelor naturale a crescut la 950 anul precedent, de la 900 în 2009, iar 90% din aceste evenimente au avut legătură cu vremea. Cutremurele din Haiti, Chile şi China, temperatura foarte ridicată pe timpul verii în Rusia şi inundaţiile din Pakistan au fost calificate drept "mari catastrofe naturale" potrivit criteriilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici