Autostrada Piteşti-Sibiu ar putea fi finalizată abia în 2021

Autostrada A1 Piteşti-Sibiu, cel mai aşteptat proiect de infrastructură la nivel naţional, va fi gata cel mai probabil la finalul anului 2021, în contextul în care, luna trecută, ultimul termen dat de compania de drumuri era anul 2020, relatează Ziarul Financiar.

1822 afișări
Imaginea articolului Autostrada Piteşti-Sibiu ar putea fi finalizată abia în 2021

Autostrada Piteşti-Sibiu ar putea fi finalizată abia în 2021 (Imagine: Mircea Roşca/ Mediafax Foto)

"Am analizat în amănunt evoluţia proiectului şi finalizarea întregului proiect între Piteşti şi Sibiu, iar construcţia acestuia va fi gata la finalul anului 2021. Capetele autostrăzii, loturile 1 între Piteşti şi Curtea de Argeş şi lotul cinci vor fi gata în 2020", a declarat Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pentru ZF.

El a preluat conducerea companiei la începutul lunii decembrie.

Conform ZF, CNADNR a anunţat că va constitui un colectiv de lucru care să revizuiască şi să actualizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu, de 116 kilometri. Pentru acest tronson de autostradă a mai fost făcut un singur studiu de fezabilitate, în 2008, însă avizele luate pentru acesta au expirat.

Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional. Lucrările ar urma să înceapă în 2016, întâi 10 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa, apoi 31 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici