Autovehicule Toyota construite în China au probleme la sistemul electric

Toyota a rechemat, luni, 690.000 de autovehicule vândute pe piaţa din China, pentru a remedia o defecţiune a sistemului electric de închidere a geamurilor, care ar fi putut provoca un scurtcircuit şi chiar un incendiu, potrivit cotidianului The Times.

23 afișări
Imaginea articolului Autovehicule Toyota construite în China au probleme la sistemul electric

Autovehicule Toyota construite în China au probleme la sistemul electric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura vizează modelele Camry şi Yaris construite la fabricile din China, dar şi 281.000 de autovehicule Vio şi Corolla, a precizat producătorul auto nipon.

Toate maşinile rechemate au fost construite în parteneriat cu producătorii chinezi Guangzhou Automobile Group şi Tianjin FAW.

Piesele folosite în producţia maşnilor în cauză au fost produse pe piaţa chineză, alimentând temerile analiştilor că grupul nipon se confruntă cu dificultăţi în a menţine standardele de calitate în China.

Toyota a fabricat 547.000 de maşini în China în anul 2008, toate fiind destinate pieţei locale.

Grupul a fost nevoit să recurgă la rechemarea a 260.000 de autovehicule în luna aprilie, pentru probleme legate de sistemul de frânare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici