AVAS a scos la privatizare Institutul de Cercetări Electrotehnice

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la privatizare, joi, Institutul de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice (ICPE) Bucureşti, pentru care aşteaptă oferte până la 13 septembrie.

2 afișări
Imaginea articolului AVAS a scos la privatizare Institutul de Cercetări Electrotehnice

AVAS a scos la privatizare Institutul de Cercetări Electrotehnice

Pachetul de acţiuni reprezentând 62,12% din capitalul institutului va fi vândut prin negociere pe bază de oferte tehnice. Ofertele finale vor include o componentă financiară şi o componentă tehnică, se arată într-un comunicat al AVAS.

Pentru a putea să participe la negocieri, potenţialii investitori trebuie să îndeplinească mai multe criterii de precalificare. Acestea se referă la inexistenţa sancţiunilor penale pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau alte contravenţii şi infracţiuni, experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării, respectiv bonitate financiară şi capacitate de a prelua o nouă afacere.

Investitorii trebuie să cumpere dosarul de prezentare, la un preţ de 2.513 lei, să achite o garanţie de participare, reprezentând 15% din valoarea nominală a pachetului de acţiuni, respectiv 157.165 de lei, şi o taxă de acces direct la date şi informaţii privind ICPE, de 1.256 de lei.

La institut deţin acţiuni, pe lângă AVAS, SIF Muntenia - 37,68% şi mai multe persoane fizice - 0,189%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici