AVAS a vândut 62,82% din titlurile Electroputere către Al Arrab

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis, joi, vânzarea a 62,82% din titlurile Electroputere către firma saudită Al Arrab Contracting Company, aprobând forma finală a contractului, care nu cuprinde scutiri de la plata datoriilor firmei româneşti la stat.

2 afișări
Imaginea articolului AVAS a vândut 62,82% din titlurile Electroputere către Al Arrab

AVAS a vândut 62,82% din titlurile Electroputere către Al Arrab

"Colegiul Director al AVAS a decis, în şedinţa din 20 septembrie, finalizarea tranzacţiei de privatizare a Electroputere Craiova, cu compania saudită Al Arrab Contracting Company Limited. De asemenea, a fost aprobată şi forma finală a contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, formă ce nu conţine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveană le are către stat", se arată într-un comunicat al Autorităţi, transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În luna iunie, AVAS a selectat oferta Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totală a tranzacţiei, care include plata acţiunilor, preluarea datoriilor, investiţii şi capital de lucru, depăşeşte cu puţin 120 de milioane euro, au declarat, în iulie, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Compania Al Arrab va plăti statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din acţiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro şi va realiza investiţii de aproximativ 20 milioane euro. Totodată, firma va prelua şi datoriile Electroputere, evaluate la 60,5-61 milioane euro.

Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat în perioada imediat următoare de reprezentanţii AVAS şi cei ai companiei Al Arrab. Totodată, Autoritatea va informa Comisia Europeană, în cel mai scurt timp posibil, cu privire la elementele tranzacţiei, se mai arată în comunicat.

Procesului de privatizare a Electroputere Craiova s-a realizat prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

La începutul lunii septembrie, AVAS a prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei de privatizare, care expira marţi, 18 septembrie.

Electroputere Craiova a fost scoasă de şase ori la privatizare, însă nu a trecut în proprietate privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici