AvtoVAZ ar putea concedia până la 27.600 de angajaţi, din totalul de 102.000

AvtoVAZ, cea mai mare companie auto din Rusia, a anunţat joi că a ajuns la un acord cu principala confederaţie sindicală pentru reducerea personalului cu 27.600 de angajaţi, din totalul de 102.000, în urma scăderii puternice a cererii.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului AvtoVAZ ar putea concedia până la 27.600 de angajaţi, din totalul de 102.000

AvtoVAZ ar putea concedia până la 27.600 de angajaţi, din totalul de 102.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre acţionarii constructorului de autovehicule se regăsesc grupul francez Renault, proprietarul Dacia, şi conglomeratul industrial Russian Technologies, controlat de statul rus.

Cea mai cunoscută marcă a AvtoVAZ este Lada.

"Compania funcţionează într-un singur schimb de lucru, la 65% din capacitate. Reducerea personalului este esenţială într-o astfel de situaţie", au arătat reprezentanţii constructorului auto.

Anterior, AvtoVAZ a redus salariile şi programul de lucru la una din fabricile de componente, care deserveşte uzina Lada. Circa 2.000 de angajaţi ai acestei unităţi au protestat luna trecută din cauza înjumătăţirii salariilor.

Printre cei 27.600 de angajaţi care vor fi concediaţi de AvtoVAZ se numără 13.000 ajunşi la vârsta pensionării şi alţi 5.500 care se apropie de această vârstă.

Compania a anunţat, totodată, că între 6.000 şi 9.100 de angajaţi tineri care urmează să fie disponibilizaţi vor fi "chemaţi înapoi la muncă" de la începutul anului 2012, când AvtoVAZ şi Renault intenţionează să lanseze un proiect în parteneriat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici