Banca Angliei a menţinut dobânda cheie la nivelul minim record de 0,5%

Banca Angliei a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,5% şi şi-a păstrat opţiunea de a suplimenta un program de măsuri neconvenţionale de sprijinire a economiei, în cazul în care situaţia acesteia se va deteriora în continuare.

106 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei a menţinut dobânda cheie la nivelul minim record de 0,5%

Banca Angliei a menţinut dobânda cheie la nivelul minim record de 0,5% (Imagine: Wikipedia)

Economia britanică a înregistrat o creştere foarte redusă în trimestrul al doilea, după şase luni de stagnare, iar date macroeconomice din Statele Unite şi zona euro sugerează o încetinire la nivel mondial.

"Dacă Banca Angliei va lua vreo măsură curând va fi probabil de a relaxa politica monetară", a declarat Howard Archer, economist la Global Insight.

Decizia de menţinere a dobânzii a fost anticipată de analişti.

Bursele la nivel mondial s-au prăbuşit la minimul ultimelor cinci luni, investitorii fiind îngrijoraţi că reducerile de cheltuieli şi încetinirea economică prelungită vor agrava criza datoriilor din Europa.

Dobânda Băncii Angliei se află la nivelul de 0,5% de peste doi ani, cea mai lungă perioadă de stagnare de după Al Doilea Război Mondial, iar pieţele financiare nu se aşteaptă la o majorare până în a doua jumătate a anului următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici