Banca britanică Lloyds va desfiinţa 5.000 de posturi până la sfârşitul lui 2010

Instituţia financiară britanică Lloyds Banking Group va desfiinţa alte 5.000 de locuri de muncă până la sfârşitul lui 2010, pe lângă cele 4.000 de posturi anunţate anterior, parte a procesului de restructurare şi integrare a operaţiunilor băncii HBOS, transmite Reuters.

21 afișări
Imaginea articolului Banca britanică Lloyds va desfiinţa 5.000 de posturi până la sfârşitul lui 2010

Banca britanică Lloyds va desfiinţa 5.000 de locuri de muncă până la sfârşitul lui 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lloyds, bancă deţinută în proporţie de 43% de guvernul britanic, a anunţat, marţi, că va introduce mai multe măsuri pentru reducerea impactului asupra angajaţilor, respectiv redistribuirea salariaţilor şi sistarea, cu precădere, a contractelor temporare.

Numărul de posturi desfiinţate va ajunge, în 2010, la 9.000 de la preluarea grupului financiar HBOS în ianuarie. Analiştii au estimat că s-ar putea pierde peste 30.000 de slujbe, în urma integrării celor două bănci.

Săptămâna trecută, alte două instituţii financiare britanice, Royal Bank of Scotland şi HSBC au anunţat că vor renunţa la 5.400 de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici