Banca elveţiană UBS ar putea concedia încă 8.000 de angajaţi

Banca elveţiană UBS va anunţa, în următoarele câteva zile, noi concedieri, care ar putea afecta până la 8.000 de angajaţi, şi reevaluări în sens negativ, de cel puţin două miliarde euro, ale activelor, potrivit unei publicaţii locale.

22 afișări
Imaginea articolului Banca elveţiană UBS ar putea concedia încă 8.000 de angajaţi

Banca elveţiană UBS ar putea concedia încă 8.000 de angajaţi

UBS va reevalua în sens negativ, cu cel puţin două miliarde euro, activele ilichide, inclusiv instrumente derivate, scrie publicaţia elveţiană Sonntag, care citează surse apropiate discuţiilor din conducerea băncii.

Totodată, gigantul bancar va concedia încă 8.000 de angajaţi, inclusiv ai diviziei de private banking, potrivit ziarului.

UBS a concediat deja 7.000 de angajaţi de la începutul crizei, din 2007, cei mai mulţi la divizia de investment banking. Grupul a anunţat, în februarie, reducerea personalului cu încă 2.000 de posturi.

Instituţia elveţiană, cea mai mare bancă de wealth management din lume după valoarea activelor administrate, este poate cea mai afectată bancă europeană în contextul crizei, confruntându-se cu devalorizarea activelor cu 49 miliarde de dolari de la mijlocul lui 2007 până în prezent.

Banca estimează pierderile nete din 2008 la 20,9 miliarde franci elveţieni (18,25 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici