Banca Europeană pentru Investiţii va furniza Ucrainei 950 de milioane de euro pentru modernizarea metroului din Kiev

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Administraţia de la Kiev au semnat luni, la Bruxelles, un acord care prevede alocarea a 950 de milioane de euro pentru modernizarea reţelei de metrou din Kiev, informează cotidianul Le Monde.

192 afișări
Imaginea articolului Banca Europeană pentru Investiţii va furniza Ucrainei 950 de milioane de euro pentru modernizarea metroului din Kiev

Vor fi acordate 450 de milioane de euro pentru modernizarea sau înlocuirea a aproximativ 50% din vagoanele de metrou, a transmis Banca Europeană pentru Investiţii.

Reţeaua tunelurilor de metrou va fi extinsă după încheierea conflictului dintre Ucraina şi Rusia, ceea ce va necesita investiţii de 500 de milioane de euro.

"Cooperarea cu Primăria din Kiev va contribui la accelerarea acţiunilor de reconstrucţie a capitalei Ucrainei post-conflict, la susţinerea dezvoltării urbane şi la accelerarea integrării Ucrainei în Uniunea Europeană", a declarat Teresa Czerwińska, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici