Banca Transilvania ar putea raporta pentru 2009 o scădere de 84% a profitului net

Banca Transilvania (TLV) ar putea raporta pentru 2009 o scădere de 84% a profitului net, la 65,1 milioane de lei, rezultatul fiind afectat de provizioane şi încetinirea activităţii de creditare, potrivit estimărilor mai multor analişti intervievaţi de Reuters.

14 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania ar putea raporta pentru 2009 o scădere de 84% a profitului net

Banca Transilvania ar putea raporta pentru 2009 o scădere de 84% a profitului net (Imagine: Mediafax Foto)

Analiştii estimează că în 2009 banca a constituit provizioane de aproape 440 de milioane de lei, în creştere cu aproape180% comparativ cu 2008.

Banca Transilvania, cu o cotă de piaţă de 8,5% pe sectorul depozite şi 500 de sucursale la nivel naţional, este considerată principala ţintă pentru achiziţii pe termen scurt, notează Reuters.

La sondaj au participat analişti ai Alpha FinanceRomania, KBC Securities, EFG Eurobank Securities, RCI, SSIF Iebatrust şi UniCredit CAIB Securities.

Banca va publica marţi rezultatele financiare pentru 2009.

În ultimul trimestru al anului trecut, instituţia de credit a avut un profit de 16,8 milioane de lei, faţă de 38,3 milioane de lei în perioada iulie-septembrie, când veniturile au inclus un câştig de 13,8 milioane de lei din vânzarea participaţiei deţinută de bancă la BT Aegon către Aegon NV.

Profitul net obţinut de Banca Transilvania după primele nouă luni din 2009 s-a cifrat la 48,2 milioane lei, în scădere de opt ori faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2008. Activele bilanţiere ale băncii însumau 18,24 miliarde lei, cu 7% peste nivelul de la începutul anului 2009.

În decembrie, Bank of Cyprus a cumpărat 9,5% din acţiunile instituţiei de credit, pentru 58 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici