Bancherii vor prezenta săptămâna viitoare BNR propunerile privind normele de creditare

Băncile vor prezenta, săptămâna viitoare, Băncii Naţionale a României (BNR) propunerile pentru normele de creditare a persoanelor fizice, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

23 afișări
Imaginea articolului Bancherii vor prezenta săptămâna viitoare BNR propunerile privind normele de creditare

Bancherii vor prezenta săptămâna viitoare BNR propunerile privind normele de creditare

"Vom prezenta săptămâna viitoare la BNR un material cu propunerile băncilor pentru normele privind creditarea. O chestiune sigură este că vom solicita separarea în regulament a creditelor ipotecare de cele de consum şi a creditelor cu garanţie de cele negarantate", a afirmat Gheţea, după semnarea creditului sindicalizat acordat de CEC Bank împreună cu Alpha Bank Complexului energetic Craiova.

El a arătat că încă se lucrează la materialul cu propuneri ce va fi prezentat băncii centrale, întrucât ARB trebuie să coaguleze opiniile celor 40 de bănci.

În ceea ce priveşte decizia de a autoriza şi trezorierii din eşalonul doi, Gheţea apreciază că această măsură este benefică şi pentru bănci.

"Faptul că se duce şi mai jos cu autorizarea nu văd că ar fi un inconvenient, pentru că BNR dispune de informaţii multe şi la un moment dat noi, băncile, am putea beneficia de informaţiile respective", a afirmat preşedintele ARB.

Referitor la grupul de lucru cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor privind reducerea RMO (rezerva minimă obligatorie), Gheţea a spus că a transmis propunerile către MEF şi BNR, urmând ca, probabil, săptămâna viitoare să aibă loc discuţii cu banca centrală, în timp ce de la MEF asociaţia aşteaptă încă invitaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici