Băsescu: Constructorii de nave pot merge înainte dacă Guvernul va găsi soluţii de finanţare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Constanţa, că industria constructoare de nave poate merge înainte fără probleme, dacă Guvernul va găsi soluţii, împreună cu băncile, pentru ca finanţarea contractelor în execuţie şi a contractelor pentru anii viitori să continue.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Constructorii de nave pot merge înainte dacă Guvernul va găsi soluţii de finanţare

Băsescu: Constructorii de nave pot merge înainte dacă Guvernul va găsi soluţii de finanţare

Şeful statului a spus, după întâlnirea cu reprezentanţii Şantierului Naval Constanţa, că acest şantier este acoperit de comenzi pentru doi, trei ani, singura mare problemă fiind finanţarea producţiei, pentru că băncile sunt tot mai reticente în acordarea de credite, iar când le acordă, le acordă cu dobânzi tot mai mari.

"Industria constructoare de nave este o industrie care poate merge înainte fără probleme, cu condiţia ca Guvernul să găsească formule ca finaţarea contractelor în execuţie şi a contractelor pentru anii următori să continue. Aici trebuie gândit sistemul de fnanţări din sistemul bancar românesc, acela care este partenerul Guvernului în trecerea crizei. Nu este de neglijat nici aportul Guvernului pentru acordarea de finanţări europene, pentru cursuri de calificare a forţei de muncă", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu spune că Guvernul nu trebuie să intervină în favoarea marilor companii pentru a creea facilităţi patronatului, ci trebuie să intervină pentru a menţine locurile de muncă în aceste mari companii.

Şeful statului a mai precizat că a făcut, în aceste zile, "un tur de forţă", deplasându-se la Oltchim, Dacia Mioveni, ArcelorMittal, la şantierele Mangalia şi Constanţa, pentru a se pregăti pentru reuniunea din 14 şi 15 decembrie de la Consiliul Europei, unde va fi discutată problema crizei economice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici