Băsescu: Nu vreau să se interpreteze că mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la o dezbatere pe teme economice, că nu vrea să se interpreteze că mai este un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană, pentru că a văzut reacţia populaţiei, el precizând că mineritul se poate dezvolta ecologic.

271 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu vreau să se interpreteze că mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană

Băsescu: Nu vreau să se interpreteze că mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Avem resursa noastră de producţie industrială, care spre exemplu, este mineritul. Că vorbim de cărbune, de curpru, de aur, avem obligaţia să relansăm aceste ramuri industriale, care consolidează industrial România şi creează şi locuri de muncă. Sigur, nu vreau să se interpreteze că mai sunt un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană. Am văzut reacţia populaţiei şi nu sunt unul care să trăiască desprins de reacţia populaţiei", a spus preşedintele Traian Băsescu, la evenimentul organizat de Fundaţia Mişcarea Populară.

El a spus că, totuşi, avem la Baia Mare un inventator român care propune altă soluţie, românească, de exploatare a aurului, cu sodiu.

"Mineritul se poate dezvolta ecologic, dacă ne hotărâm să relansăm această ramură industrială şi m-aş bucura dacă în 10 ani, România ar ajunge să aibă o economie în care ponderea industriei în PIB ar depăşi 50%. Reindustrializarea nu este o poveste, este o necesitate, nimeni nu poate trăi la nesfârşit din servicii, pentru că nu putem trăi numai în restaurante şi din turism. Putem trăi şi din minerit şi din turism şi din agricultură şi din stimularea industriei alimentare", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici