BCE a plafonat achiziţiile de obligaţiuni la 20 de miliarde de euro pe săptămână

Banca Centrală Europeană (BCE) a plafonat achiziţiile de obligaţiuni la 20 de miliarde de euro pe săptămână pentru moment şi nu analizează măsuri mai ample după decizia summit-ului UE de a crea o uniune fiscală, au declarat surse din interiorul BCE.

118 afișări
Imaginea articolului BCE a plafonat achiziţiile de obligaţiuni la 20 de miliarde de euro pe săptămână

BCE a plafonat achiziţiile de obligaţiuni la 20 de miliarde de euro pe săptămână (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Am anticipat în mare parte deciziile de la summit. Nu considerăm că sunt necesare noi deliberări", a spus una dintre surse.

O altă sursă a declarat că limita pentru achiziţiile de obligaţiuni va rămâne la nivelul stabilit săptămânal în ultimele săptămâni, de maxim 20 de miliarde de euro.

"Vor exista unele achiziţii, dar nu de amploarea aşteptată de pieţele financiare şi presă", a spus o a doua sursă.

BCE cumpără obligaţiuni de pe piaţa secundară pentru a susţine costurile de împrumut ale unor state din zona euro aflate sub presiune pe pieţele financiare din cauza îndatorării foarte ridicate.

Statele din zona euro, împreună cu alte şase state, inclusiv România, vor încheia, până în luna martie, un tratat interguvernamental care vizează consolidarea şi intregrarea fiscală puternică la nivelul UE, potrivit unui comunicat al Consiliului European. Alte trei ţări, Ungaria, Cehia şi Suedia, au acceptat în urma negocierilor de vineri să se alăture acestui tratat, astfel că singurul stat din UE care se opune a rămas Marea Britanie, potrivit unui proiect pentru comunicatul de final al summit-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici