BCR a cerut S&P retragerea ratingului pentru datoriile pe termen lung

BCR a solicitat Standard&Poor’s să retragă ratingul băncii pentru datoriile pe termn lung, iar agenţia de evaluare financiară a confirmat, vineri, calificativul "BB+" şi nu va mai supraveghea instituţia de credit din România.

22 afișări
Imaginea articolului BCR a cerut S&P retragerea ratingului pentru datoriile pe termen lung

BCR a cerut S&P retragerea ratingului pentru datoriile pe termen lung

Perspectiva ratingului rămâne negativă, menţionează agenţia.

S&P a precizat că BCR nu are emisiuni de obligaţiuni evaluate de agenţie.

Membră a grupului financiar austriac Erste, BCR este cea mai mare bancă din România, în funcţie de active, valoarea acestora depăşind 17 miliarde de euro.

Potrivit rezultatelor anunţate de bancă pe IFRS, profitul net consolidat al grupului BCR, incluzând venituri excepţionale din vânzarea unor active de 745,9 milioane lei, a urcat în 2008 de peste două ori, la valoarea record de 2,032 miliarde lei (541 milioane euro), în timp ce activele au avansat cu 9%, la 69 miliarde lei (17,17 miliarde euro).

Profitul net, după impozitare şi excluzând veniturile excepţionale, a crescut cu 39% comparativ cu rezultatul obţinut în 2007, la 1,286 miliarde de lei (348,8 milioane euro).

Rezultatul net potrivit standardelor româneşti de contabilitate cuprinde şi veniturile excepţionale din vânzarea diviziilor de asigurări.

Erste Bank a preluat, în 2006, 61,88% din acţiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation. Grupul austriac şi-a majorat ulterior participaţia la 69,17%, prin preluarea de acţiuni deţinute de salariaţii BCR.

O participaţie de 30,11% se află în proprietatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici