BCR a redus dobânzile la depozite şi la conturile de economii

BCR a redus începând de luni dobânzile la depozitele la termen şi la conturile de economii cu până la 1,75 puncte procentuale, ca urmare a politicii de relaxare adoptată de Banca Naţională, măsură care va fi urmată de scăderea dobânzilor la credite, a anunţat instituţia de credit.

48 afișări
Imaginea articolului BCR a redus dobânzile la depozite şi la conturile de economii

BCR a redus dobânzile la depozite şi la conturile de economii (Imagine: Mediafax Foto)

În urma măsurii, dobânzile standard bonificate la depozitele în lei ajung până la 12% pe an, la cele în euro până la 4,25% pe an, iar la cele în dolari dobânda maximă bonificată este de 3%. Pentru contul de economii Maxicont BCR dobânda maximă bonificată la economiile în lei este 10,5% pe an, la cel în euro de 4,75% pe an, în timp ce la cel în dolari de 2,75% pe an.

"Piaţa bancară şi-a îmbunătăţit lichiditatea datorită măsurilor luate de BNR în ultimele săptămâni, cum sunt scăderea dobânzii de referinţă şi a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce către scăderea dobânzilor la produsele de economisire", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al direcţiei de management bilanţuri din BCR, Florian Dangl.

Reprezentanţii BCR precizează că şi după aceste reduceri, banca va continua să stimuleze economisirea pe termen lung, oferind o serie de produse de investiţii printre care certificate de depozite, fonduri de investiţii, obligaţiuni şi planuri de economisire de la Banca pentru Locuinţe.

"Reducerea dobânzilor bonificate la depozite se va reflecta ulterior în scăderea dobânzilor la credite", a declarat directorul executiv al direcţiei dezvoltare produse şi afaceri retail din BCR, Sorin Mititelu.

Totodată, pe partea de retail, BCR pregăteşte un produs ipotecar pentru programul "Prima casă", care va permite familiilor tinere să finanţeze achiziţia primei lor locuinţe.

Pe segmentul serviciilor pentru companii, BCR oferă o serie de produse destinate întreprinderile mici şi mijlocii, segment grav afectat de scăderea activităţii economice de la începutul anului. Produsele reprezintă linii de creditare pe termen scurt şi credite de investiţii pe termen mediu, însoţite de garanţii puse la dispoziţie de instituţii financiare publice, respectiv de Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri.

Valoarea portofoliului de depozite era la finele primul trimestru de 33,758 miliarde lei (8,39 miliarde euro), iar soldul creditelor, înainte de provizioane şi potrivit IFRS, se ridica la 46,533 miliarde lei (11,568 miliarde euro).

BCR, membră a grupului austriac Erste, gestionează active de peste 17,1 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici