Becali şi Asociaţia Salariaţilor Uzinei Drăgăşani trebuie să plătească statului peste 300.000 euro

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, că Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor Uzinei Mecanice Drăgăşani trebuie să plătească statului penalităţi de peste 300.000 de euro, pentru nerespectarea prevederilor din contractul de privatizare a societăţii.

45 afișări
Imaginea articolului Becali şi Asociaţia Salariaţilor Uzinei Drăgăşani trebuie să plătească statului peste 300.000 euro

Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa a admis în parte acţiunea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi i-a obligat pe Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor Uzinei Mecanice Drăgăşani să plătească penalităţi de 307.500 de euro, pentru nerealizarea investiţiilor din etapa a doua a contractului.

Tribunalul Bucureşti a respins celelalte cereri ale OPSPI, precum şi solicitarea de chemare în garanţie a Ministerului Finanţelor - Filiala Vâlcea.

Decizia instanţei Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

În februarie 2007, procesul privind Uzina Mecanică Drăgăşani, deţinută de omul de afaceri Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor, cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost suspendat de Tribunalul Bucureşti, după ce instanţa a hotărât trimiterea dosarului la Curtea Constituţională.

Procesul a început în anul 2006, când AVAS a cerut la Tribunalul Bucureşti rezilierea contractului de privatizare a Uzinei Mecanice Drăgăşani, pentru nerespectarea programului de investiţii.

Uzina Mecanică Dragaşani a fost scoasă la privatizare în anul 2003, de către Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, iar în luna mai 2004, Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor au achiziţionat pachetul integral de acţiuni. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de aproximativ 13,9 milioane de lei (139 miliarde lei vechi), reprezentând preţul pentru pachetul de acţiuni, investiţiile şi capital de lucru.

"Am deschis o acţiune în instanţă împotriva acţionarului de la Uzina Mecanică Drăgăşani pentru nerespectarea programului investiţional. Este un proces mai vechi al OPSPI", declara, în legătură cu acest litigiu, preşedintele AVAS din acea perioadă, Teodor Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici