BERD şi Global Finance investesc 23,5 mil. euro în primul parc de reciclare a deşeurilor din România

BERD va realiza o investiţie de capital de 6,8 milioane euro în primul parc integrat de reciclare a deşeurilor din România, alături de Fondul pentru Europa de Sud-Est , administrat de Global Finance, care va avea o contribuţie de 16,7 milioane euro pentru acest proiect.

533 afișări
Imaginea articolului BERD şi Global Finance investesc 23,5 mil. euro în primul parc de reciclare a deşeurilor din România

BERD şi Global Finance investesc 23,5 mil. euro în primul parc de reciclare a deşeurilor din România (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Investiţiile vor contribui la capitalul Green Group, înfiinţată de compania Romcarbon (ROCE), în vederea administrării, operării şi extinderii serviciilor de reciclare a deşeurilor, se arată într-un comunicat al băncii.

Noul parc de reciclare va cuprinde patru firme de colectare şi reciclare a deşeurilor din material plastic, a celor electrice şi electronice, precum şi a tuburilor fluorescente.

"Proiectul va introduce pentru prima dată în România o infrastructură extinsă la nivel naţional pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final şi reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deşeurilor amplasate în supermarket-uri în scopul recuperării articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor şi ambalajelor din sticlă", se precizează în comunicat.

Proiectul, care reprezintă prima tranzacţie de capital din sectorul reciclării deşeurilor din România, va susţine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deşeurilor din regiunea Europei de Sud-Est, potrivit sursei citate.

De la începutul activităţii în Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei.

Acţionarii producătorului de plăci şi profile din plastic Romcarbon au aprobat joi o tranzacţie derulată în mai multe etape cu Fondul pentru Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Fund) care vizează atragerea de fonduri pentru dezvoltarea firmelor de reciclare Greentech şi Greenfiber International (unde Romcarbon deţine aproximativ 32% din acţiuni), precum şi Greenweee International (la care Romcarbon deţine 54,5% din capital).

Tranzacţia va fi încheiată între Romcarbon şi Green Group Romania Holdings, parte a South Eastern Europe Fund.

Global Finance este o companie de investiţii fondată în 1991 în Grecia, care administrează o serie de fonduri de investiţii private şi imobiliare. Compania are birouri în Atena, Sofia, Bucureşti şi Belgrad.

Cel mai important acţionar al Romcarbon, companie listată la BVB, este firma cu acţionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation, cu 20,5%, şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund, cu 14,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici