Blejnar: Unii angajaţi ai Gărzii Financiare nu cunosc legea

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a afirmat joi că sunt angajaţi ai Gărzii Financiare nu conosc legea, situaţie care explică unele rezultate mai slabe, şi a cerut salariaţilor instituţiei să fie mai incisivi în combaterea evaziunii fiscale.

24 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Unii angajaţi ai Gărzii Financiare nu cunosc legea

Blejnar: Unii angajaţi ai Gărzii Financiare nu cunosc legea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Despre Garda Financiară putem să spunem multe, şi lucruri bune, şi lucruri rele. Fiind un bilanţ de activitate aş vrea să spun că doresc de la dumneavoastră mai multă incisvitate în privinţa combaterii evaziunii fiscale", a spus Blejnar într-o conferinţă de presă în care au fost prezentate rezultatele Gărzii Financiare pe anul trecut.

El a spus că sunt angajaţi cărora le mulţumeşte pentru performanţele înregistrate, în special în ceea ce priveşte monitorizarea anumitor intrări de mărfuri din Uniunea Europeană cu risc fiscal mare.

Blejnar a solicitat acestor comisari să le ceară angajaţilor din subordine să înveţe legile, astfel încât să poată valorifica la maxim toate metodele de control.

"Atât vă cer, disiplină, corectitudine şi vă mai rog un lucru: puneţi oamenii să citească legile. Legi cu care noi ne-am chinuit şi le-am implementat", a mai spus şeful ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici