BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia - ZF

Muncitorii români din Italia, care se confruntă în aceste zile cu o gravă criză de imagine generată de cazul Giovanna Reggiani, au trimis în ţară în ultimii 3 ani circa 3,5 mld. euro, contribuind semnificativ la creşterea puterii de consum.

3 afișări
Imaginea articolului BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia - ZF

BNR: 40% din banii trimişi din străinătate vin din Italia

Ziarul Financiar a făcut, în ediţia de miercuri, o estimare pe baza transferurilor curente private publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Numai în primele opt luni ale acestui an, muncitorii români din Italia au trimis în ţară peste 1,7 miliarde de euro, adică 40% din totalul sumei transferate din străinătate în România în această perioadă, conform datelor BNR.

"Transferurile făcute din Italia au o pondere de circa 40% în creditul contului de tranferuri curente private, care este de 4,2 miliarde de euro pe primele opt luni, în timp ce cele din Spania au o pondere de 30%. Celelalte ţări precum Marea Brianie, Germania sau SUA urmează la o distanţă considerabilă, contribuind fiecare cu 4-5% la transferurile totale", a spus Constantin Chirca, director adjunct al direcţiei de Statistică din cadrul BNR.

Potrivit lui Chirca această valoare nu va cunoaşte nicidecum o scădere în următorul an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici