Boc cere miniştrilor să îi demită "fără somaţie" pe şefii din subordine care nu combat evaziunea

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor implicaţi să finalizeze proiectul de combatere a evaziunii fiscale până la şedinţa de miercuri a Guvernului, pentru a fi dezbătut în primă lectură, şi să îi schimbe "fără somaţie" pe şefii structurilor din subordine care nu acţionează împotriva evazioniştilor.

27 afișări
Imaginea articolului Boc cere miniştrilor să îi demită "fără somaţie" pe şefii din subordine care nu combat evaziunea

Boc cere miniştrilor să îi demită "fără somaţie" pe şefii din subordine care nu combat evaziunea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost formulată în reuniunea de sâmbătă, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor Finanţelor, Internelor, Justiţiei, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Parchetului General.

La începutul şedinţei, în faţa jurnaliştilor, premierul a susţinut un scurt discurs în care a arătat că orice leu în plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investiţii, salarii şi pensii şi că nu este normal să reduci salarii şi pensii, dar să nu intervii împotriva evaziunii.

"Nu poţi cere oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi să accepţi în continuare evaziunea. Evazioniştii nu plătesc pensii şi dacă autorităţile nu îşi fac datoria, înseamnă că statul este pus în pericol. Vă cer să-i schimbaţi fără somaţie pe cei care nu aplică programul Guvernului împotriva evaziunii fiscale, nu avem timp să mângâiem pe creştet. Cine nu aplică programul Guvernului pleacă", a spus Boc miniştrilor, în faţa presei.

El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale să fie definitivat până miercuri şi să fie urmat de măsuri organizatorice ferme de aplicare.

Proiectul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Executivului, în primă lectură.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat anterior că va avea, miercuri, o discuţie cu membrii Guvernului.

Guvernul a elaborat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru combaterea evaziunii fiscale, convenit în scrisoarea de intenţie cu FMI.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici