BRD vrea să distribuie sub formă de dividende 60% din profitul net al anului 2023. Randamentul anunţat

BRD Soc Gen, care şi-a anunţat joi rezultatele financiare pentru 2023, respectiv un profit net în creştere cu 27%an/an, la 1,63 mld. lei, va convoca acţionarii pe 25 aprilie pentru a vota distribuirea a 60% din rezultatul net din anul trecut sub formă de dividende.

733 afișări
Imaginea articolului BRD vrea să distribuie sub formă de dividende 60% din profitul net al anului 2023. Randamentul anunţat

BRD vrea să distribuie sub formă de dividende 60% din profitul net al anului 2023. Randamentul anunţat

Banca vrea să distribuie un dividend brut de 1,407 lei din profitul net raportat în 2023, respectiv 980,5 mil. lei, ceea ce la preţurile curente de 18,18 lei pe acţiune echivalează cu un randament de 7,73%, anunţă Ziarul Financiar.

“Avand in vedere rezultatele anului, precum si traiectoria estimata a adecvarii capitalului, Consiliul de Administratie al BRD a decis sa propuna un dividend corespunzator unei rate de distribuire de 60% din profitul net al Bancii aferent anului 2023 (dividend brut de 1,407 lei / actiune), sub rezerva votului favorabil al Adunarii Generale Anuale a Actionarilor din 25 Aprilie 2024”, specifică raportul.

De la începutul anului, acţiunile BRD au plus 1,45% pe tranzacţii de 60 mil. lei. Banca are o capitalizare de 12,6 mld. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici