Brokerii se aşteaptă la mai multe cereri de daune după topirea zăpezii

Companiile de brokeraj în asigurări se aşteaptă la o creştere a numărului de dosare de daună pe portofoliile de poliţe intermediate după topirea zăpezii, în special pe segmentele auto, locuinţe şi bunuri şi răspundere civilă, potrivit membrilor asociaţiei de profil (UNSICAR).

106 afișări
Imaginea articolului Brokerii se aşteaptă la mai multe cereri de daune după topirea zăpezii

Brokerii se aşteaptă la mai multe cereri de daune după topirea zăpezii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În cazul locuinţelor, ne aşteptăm la daune cauzate de greutatea stratului de zăpadă, fie de dimensiuni mici, de tipul streşinilor sau teraselor avariate, fie de mai mare amploare, în special la casele «îmbătrânite». Răspunderea civilă este un alt risc «de sezon», prin pagubele pe care le pot produce căderile ţurţurilor. Mulţi proprietari iau măsuri de prevenire, prin afişarea unor mesaje de avertizare, dar acestea nu îi exonerează în cazul în care totuşi s-ar întâmpla ceva. Pe segmentul auto, riscul de ciocniri uşoare s-a produs mai frecvent în această perioadă, însă unele urme sunt mai puţin vizibile şi, probabil, vor fi raportate ca daune odată cu îmbunătăţirea vremii", a declarat directorul general al OTTO Broker, Victor Şraer.

El a adăugat că uşoara creştere a numărului de asigurări de locuinţe va conduce şi la o majorare a cererilor de despăgubire.

"Dacă până acum nu am înregistrat mai multe avizări de daune decât în mod obişnuit, ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple odată cu topirea zăpezilor. Dacă vom avea o topire bruscă şi accentuată a zăpezii şi ploi abundente, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, am putea avea o creştere a cererilor de despăgubire atât pe poliţele intermediate pentru persoane fizice, cât şi pe cele pentru persoane juridice", a arătat Şraer.

Directorul general INK Consultanta Broker, Sebastian Matişan, spune că pe portofoliul de poliţe Casco intermediat de compania pe care o reprezintă s-a înregistrat o creştere cu 30% a dosarelor de daună, comparativ cu luna februarie 2011, în timp ce pe segmentul asigurărilor de locuinţe avansul este de 100%.

"În februarie 2011, compania noastră nu a înregistrat nici o cerere de despăgubire pentru asigurările de locuinţe intermediate. Anul acesta, în afara daunelor provocate de greutatea stratului de zăpadă au fost şi solicitări de despăgubiri pentru geamuri sparte din cauza viscolului", a spus Matişan, într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) remis MEDIAFAX.

Directorul general al CMC Grup Broker de Asigurare, Marius Maier, a afirmat că se constată în ultimele 12 luni o frecvenţă mai mare a daunalităţii pe portofoliul de poliţe CASCO, în special pentru pagube cu valori reduse.

Şeful Romagent Consulting Broker de Asigurare, Ovidiu Gabor, spune că pe portofoliul de poliţe intermediat de companie pentru clădiri şi bunuri a fost înregistrată în luna februarie o cerere de despăgubire pentru o daună cauzată de greutatea stratului de zăpadă care a afectat stocul de marfă asigurat.

UNSICAR a fost înfiinţată în anul 2000, are 92 de membri şi generează aproape 80% din volumul total de prime intermediate în piaţa de asigurări din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici