BSGP a ajuns la o deţinere de 99,1% din acţiunile Fabian România, oferta a fost închisă

Firma Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu prin Rompetrol Holding, a ajuns la o deţinere de 99,1% din acţiunile fondului Fabian România până la termenul extins al ofertei de preluare integrală, respectiv 28 ianuarie.

15 afișări
Imaginea articolului BSGP a ajuns la o deţinere de 99,1% din acţiunile Fabian România, oferta a fost închisă

BSGP a ajuns la o deţinere de 99,1% din acţiunile Fabian România, oferta a fost închisă (Imagine: Mediafax Foto)

BSGP a lansat, pe 19 decembrie, o ofertă de preluare integrală a capitalului Fabian, oferind 37,8 milioane euro pentru 74,8% din acţiuni, în condiţiile în care firma deţinea deja 25,2% din capitalul investitorului imobiliar.

În 14 ianuarie 2009, BSGP deţinea sau primise acceptul de achiziţie pentru 47,246 milioane de titluri Fabian, reprezentând 92,9% din acţiunile fondului, iar oferta fusese extinsă cu două săptămâni.

Astfel, în 28 ianuarie, BSGP deţinea sau primise acceptul de achiziţie pentru 50,395 milioane acţiuni, respectiv 99,1% din capitalul Fabian.

"Oferta a fost închisă", se arată într-un comunicat al Fabian România.

Fabian a fost înfiinţat în 2005 pentru realizarea de investiţii în principalele sectoare ale pieţei imobiliare din România. Fondul vizează investiţii atât în proiecte deja existente, cât şi finanţarea dezvoltării de noi construcţii.

Fabian deţine participaţii la 11 proiecte imobiliare în România, respectiv clădirile de birouri Cascades, Cubic Centre, Băneasa Business Centre şi Banu Antonache, Evocentre, Lakeview, Romană, toate din Bucureşti, ansamblul rezidenţial New Town din Capitală, precum şi complexuri de locuinţe la Timişoara, Oradea şi Satu-Mare. Valoarea netă a proprietăţilor este de 84,6 milioane de euro.

BSGP a fost înfiinţată în luna noiembrie în Insulele Virgine Britanice şi este deţinută integral de Rompetrol Holding, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Primele investiţii pe piaţa imobiliară din România ale lui Dinu Patriciu au fost derulate împreună cu fratele său şi au vizat construcţia de magazine pentru lanţurile de retail Billa şi Minimax. Patriciu este în prezent implicat în realizarea unui proiect imobiliar de birouri şi de locuinţe, în parteneriat cu Immorent, parte a grupului Erste. Proiectul cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, dezvoltat în nordul Bucureştiului, va atrage investiţii de 300 de milioane de euro. În cadrul ansamblului, denumit Smart City, va fi amplasat şi sediul grupului Rompetrol.

Citeşte şi:

O firmă controlată de Dinu Patriciu vrea preluarea integrală a fondului Fabian

Firma BSGP, controlată de Dinu Patriciu, a ajuns la o deţinere de 64,1% la fondul Fabian

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici