BT anunţă încheierea achiziţionării Volksbank şi reduceri de 22,5% la conversia creditelor în franci

Banca Transilvania a încheiat marţi tranzacţia de preluare a Volksbank, urmând să ofere clienţilor cu credite în franci elveţieni conversia în lei sau euro cu o reducere de 22,5%, plus returnarea sumelor plătite pentru comisionul de risc prin scăderea soldului, oferta fiind valabilă din 4 mai.

1237 afișări
Imaginea articolului BT anunţă încheierea achiziţionării Volksbank şi reduceri de 22,5% la conversia creditelor în franci

BT anunţă încheierea achiziţionării Volksbank şi reduceri de 22,5% la conversia creditelor în franci (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"În contextul achiziţionării Volksbank România, Banca Transilvania, în calitate de acţionar majoritar al Volksbank România, face publică oferta destinată clienţilor VBRO cu împrumuturi în franci elveţieni. Aproximativ 18.300 de clienţi ai Volksbank România pot beneficia, la cererea acestora, de soluţiile oferite de BT", a anunţat instituţia de credit într-un comunicat.

Banca Transilvania va aplica o reducere de 22,5% pentru clienţii care doresc conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau euro, la care se adaugă comisionul de risc plătit efectiv de clienţi pe tot parcursul derulării creditului, prin reducerea soldului creditului cu valoarea totală a acestuia.

Totodată, va fi stopată calcularea comisionului de risc sau de administrare pentru toţi clienţii care au la Volksbank împrumuturi în franci elveţieni, dar şi pentru creditele în lei, euro şi dolari.

BT prelungeşte cu o lună, până la 17 mai, decizia de îngheţare a cursului de schimb pentru moneda elveţiană la nivelul de la 31 decembrie 2014.

"Valoarea efectivă a reducerii totale diferă astfel în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România de către clienţi", se precizează în comunicat.

Oferta este valabilă din 4 mai, în unităţile Volksbank, iar conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei la notariat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici