Bulgarii au găsit gaze lângă graniţa cu România

Zăcământul de gaze naturale descoperit în localitatea bulgărească Deventsi, în apropierea graniţei cu România, conţine 6,6 miliarde metri cubi de gaze şi poate acoperi jumătate din necesarul anual al Bulgariei pentru următorii doi-trei ani, potrivit ministerului Economiei şi Energiei de la Sofia.

16 afișări
Imaginea articolului Bulgarii au găsit gaze lângă graniţa cu România

Bulgarii au găsit gaze lângă graniţa cu România (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Dezvoltarea exploatării Deventsi, situată la 170 kilometri nord-est de Sofia, face parte din eforturile Bulgariei de a reduce dependenţa de importurile din Rusia.

Încercările acestui stat de a limita dependenţa de importurile de gaze s-au intensificat la începutul acestui an, în urma disputei dintre Moscova şi Kiev, în urma căreia Gazprom a întrerupt furnizarea de gaze spre Europa, prin Ucraina, timp de două săptămâni.

În februarie, firma Direct Petroleum Bulgaria, subsidiară a companiei americane Direct Petroleum Exploration, a anunţat că intenţionează să înceapă testele de foraj la Deventsi.

Necesarul anual de gaze naturale al Bulgariei este asigurat în proporţie de 95-98% de importurile de la Gazprom, restul fiind obţinut din producţia internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici