Buncărul cu aur păzit de Isărescu

Tezaurul românesc se află în siguranţă în subsolurile Băncii Naţionale, asigură guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Un grup de 20 de persoane, şefi de publicaţii, intră în sala Tezaurului din incinta Băncii Naţionale a României, situată în aripa veche a sediului băncii centrale din strada Lipscani, undeva în subsolurile clădirii.

39 afișări
Imaginea articolului Buncărul cu aur păzit de Isărescu

Buncărul cu aur păzit de Isărescu (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Accesul se face trecând de o uşă metalică de câţiva metri, de grosimea unui om, care pare făcută acum 100 de ani.

Uşa se deschide cu chei, niciuna dintre ele nefiind în posesia guvernatorului BNR Mugur Isărescu. În jur sunt lingouri de aur de 12 kilograme pe care este inscripţionat numele BNR, majoritatea de producţie românească, monede şi "cocoşei" în săculeţi, aur mult, pus în stive, ca în filme. Asemenea lingouri sunt recunoscute oriunde în lume, fără alte teste de puritate.

Norocoşii jurnalişti au văzut vinerea trecută doar o parte din Tezaurul BNR, e drept că cea mai importantă, care în total cântăreşte 103,7 tone de aur, potrivit datelor oficiale, ceea ce înseamnă o valoare de 3,372 miliarde euro.

Citeşte mai multe despre buncărul în care se află Tezaurul României pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici