Bursa a revenit marţi pe creştere, de 5%

Bursa a încheiat şedinţa de marţi în creştere cu 5%, după nouă zile consecutive de scăderi semnificative, în care a coborât cu 32,67%, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic au înregistrat cel mai alert ritm de recuperare, de 8,64%, într-o piaţă foarte volatilă.

19 afișări
Imaginea articolului Bursa a revenit marţi pe creştere, de 5%

Bursa a revenit marţi pe creştere, de 5% (Imagine: Mediafax Foto)

Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece titluri au fost efectuate la cotaţii cu 5,28% mai mari faţă de cele de luni.

Preţurile acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au crescut cu 7,42%, ridicând cu 5,48% şi indicele extins al Bursei.

Investitorii au tranzacţionat titluri de 22,3 milioane lei (şase milioane euro), astfel că lichiditatea pieţei a fost cu puţin mai mare faţă de şedinţa precedentă, când operaţiunile au însumat 21,5 milioane lei (5,8 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici