Bursa de la New York a închis în creştere cu 3-4%, nivel record pentru ziua alegerilor prezidenţiale

Bursa de la New York a închis marţi în urcare cu 3-4%, la cele mai ridicate niveluri de final de şedinţă înregistrate în ultima lună, după creşteri istorice pentru ziua alegerilor prezidenţiale din SUA, care a pus capăt cursei îndelungate pentru Casa Albă, inducând încredere în pieţe.

27 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a închis în creştere cu 3-4%, nivel record pentru ziua alegerilor prezidenţiale

Bursa de la New York a închis în creştere cu 3-4%, nivel record pentru ziua alegerilor prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile companiilor energetice au fost printre cele mai performante, urmărind creşterea preţului petrolului.

În acelaşi timp, Trezoreria Statelor Unite şi-a adus contribuţia la optimismul investitorilor, anunţând că analizează posibilitatea de a extinde programul de salvare a băncilor către zona de finanţe specializate pe anumite segmente de piaţă, precum GE Capital.

Totodată, semnele de revenire a pieţelor de credite au convins investitorii să încerce să profite de preţurile mici la care se tranzacţionează acţiunile, după noi scăderi ale dobânzilor pe piaţa interbancară.

Cei trei indici principali de pe Wall Street, Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq Composite, au avut cele mai ridicate niveluri de închidere de la 6 octombrie şi s-au plasat cu circa 18% peste valorile din 27 octombrie.

Alegerile prezidenţiale au influenţat puternic evoluţia de marţi a bursei americane. Sondajele de opinie şi exit-poll-urile indică o victorie clară a lui Barack Obama, iar investitorii au dat semne că schimbarea administraţiei a fost îndelung aşteptată.

Indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 4,08%, la 1.005,75 puncte, depăşind pragul de 1.000 de puncte pentru prima dată din 13 octombrie.

Dow Jones a crescut, totodată, cu 3,28%, la 9.625,28, iar Nasdaq Composite a închis cu 3,12% peste valoarea de la finalul zilei precedente, la 1.780,12 puncte.

Evoluţia de marţi a reprezentat cea mai accelerată creştere dintr-o zi de alegeri prezidenţiale în SUA, în condiţiile în care, înainte de 1984, bursa de la New York era închisă în timpul scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici