Bursă. Indicele BET a pierdut 2% săptămâna aceasta

  • BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, a coborât pe 14 iunie cu 0,88% la 17.703,6 puncte.
  • Benchmark-ul s-a depreciat astfel cu 2,06% prin comparaţie cu nivelul la care a închis ultima şedinţă de săptămâna trecută.
Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Bursă. Indicele BET a pierdut 2% săptămâna aceasta

Bursă. Indicele BET a pierdut 2% săptămâna aceasta

Vineri, cele mai mari scăderi din structura BET au fost înregistrate de MedLife (-2,67%), Transport Trade Services (-1,77%), Banca Transilvania (-1,56%) şi BRD SocGen (-1,55%). Au crescut emitenţi precum Purcari (1,07%) şi TeraPlast (1,11%), conform ZF.

Alte dinamici notabile – în afara indicelui – includ AAGES (13,94%), Socep Constanţa (7,78%), Prebet (-14,78%) şi Antibiotice Iaşi (-6,07%), reiese din datele bvb.ro.

Lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni – piaţa principală şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare – a ajuns la 52 de milioane de lei, în vreme ce rulajul tuturor instrumentelor disponibile la tranzacţionare a însumat 60 de milioane.

În afara ţării, indicele paneuropean Stoxx 600 se deprecia cu 1,1%. Şedinţa de pe Wall Street începea cu o scădere de 0,3% pe S&P 500.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici