Bush: Economia Statelor Unite se confruntă cu o perioadă dificilă

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a declarat luni că economia SUA se confruntă cu o perioadă dificilă şi a subliniat că susţine măsurile luate de Rezerva Federală (Fed) pentru a reinstaura ordinea pe pieţele financiare.

20 afișări
Imaginea articolului Bush: Economia Statelor Unite se confruntă cu o perioadă dificilă

Bush: Economia Statelor Unite se confruntă cu o perioadă dificilă (Imagine:Mediafax Foto)

Autorităţile americane controlează situaţia, a menţionat Bush, cu ocazia unui discurs susţinut după o întâlnire cu cei mai importanţi consilieri economici.

"Ne aflăm într-o perioadă dificilă. Am luat măsuri puternice şi decisive. Rezerva Federală a acţionat rapid pentru a readuce ordinea pe pieţele financiare. Susţin aceste măsuri, la fel ca şi secretarul (Trezoreriei Americane - n.r), Henry Paulson", a afirmat Bush.

Fed a luat duminică noi măsuri de urgenţă pentru suplimentarea lichidităţilor de pe piaţa creditelor, prin reducerea dobânzii de discount la care acordă împrumuturi băncilor, soluţie care nu a mai fost adoptată de la criza financiară din 1929.

Totodată, Fed a acceptat să finanţeze active mai puţin lichide ale băncii de investiţii Bear Stearns, cu până la 30 de miliarde de dolari, ca parte a propunerii de preluare venite din partea instituţiei financiare JPMorgan Chase.

"Instituţiile noastre financiare sunt puternice şi pieţele noastre de capital funcţionează eficient. Vom continua bineînţeles să monitorizăm situaţia şi vom acţiona în mod decisiv atunci când va fi nevoie", a mai spus Bush.

Preşedintele american a adăugat că, pe termen lung, economia se va redresa, deşi, în acest moment, se confruntă cu o situaţie dificilă.

Măsura Fed de a reduce dobânda de discount are loc cu numai două zile înainte de şedinţa de politică monetară a instituţiei, la care analiştii anticipează o nouă reducere drastică a dobânzii de politica monetară, de la nivelul actual de 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici