Cadou de 850 de lei de la DGASPC Sector 6 în plină pandemie: şampanie, pate de gâscă, delicatese: ”Nu-i rău să fii demnitar bugetar pe timp de criză”

  • Ciprian Ciucu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a primit o cutie cu produse scumpe din partea şefei DGASPC Sector 6
  • Ciprian Ciucu: Astfel de practici nu mi se par în regulă în administraţia publică, voi returna cadoul
  • Şefa DGASPC Sector 6 spune că produsele pe care i le-a trimis lui Ciprian Ciucu sunt din banii personali şi că reprezintă un gest de curtoazie
4443 afișări
Imaginea articolului Cadou de 850 de lei de la DGASPC Sector 6 în plină pandemie: şampanie, pate de gâscă, delicatese: ”Nu-i rău să fii demnitar bugetar pe timp de criză”

O cutie mare plină cu delicatese: şampanie, marcă scumpă, pate de gâscă, bomboane fine, lichior, ciocolată, whiskey, biscuiţi. Produse de 850 de lei. Asta a primit acasă preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Ciprian Ciucu. Bărbatul a postat pe facebook poze cu cadoul primit de la şefa DGASPC Sector 6, postare în care şi-a arătat indignarea  vis a vis de cadoul primit din partea unei instituţii publice.

" Nu aş vrea să primesc astfel de cadouri mai ales din bani publici şi mai ales de la o instituţie care se ocupă de protecţia copilului şi de cazuri sociale. Astfel  de practici nu mi se par în regulă în administratia publică. Cu 800 de lei puteai să iei cadouri pentru cei care au nevoie, nu pentru mine", explică Ciprian Ciucu. 

Cirpian Ciucu ne-a spus şi că va returna imediat cadoul. Şefa Direcţiei DGASPC, Gabriela Schmutzer, este însă mâhnită. Se pare că între cei doi a avut loc o discuţie telefonică, imediat după ce Ciprian Ciucu s-a trezit acasă cu darul de Paşte neaşteptat.  

 "Nu am niciun fel de relaţie cu dânsul, nu ne cunoaştem personal, nu ne-am văzut niciodată. Eu i-am spus că este un gest de curtoazie pe care eu, în calitate de director al unei instituţii publice, din bani  personali, vreau să subliniez asta, din bani personali îl fac în fiecare an nu faţă de persoana Ciucu sau de persoana Popescu, Georgescu, ci faţă de colaboratorii noştri apropiaţi , i-am spus şi i-am subliniat că nu are niciun amestec Primăria.

Nu dau nicio conotaţie politică acestui gest, domnul Ciucu a interpretat gestul ca şpagă. I-am spus clar, domnul Ciucu, nu ştiu dacă sunteţi obişnuit cu şpagă, dar eu nu dau şpagă, nu mi-aţi făcut niciun favor, nu v-am cerut nimic şi nu văd de ce un cadou în preajma sărbătorilor a fost interpretat ca şi şpagă", spune Gabriela Schmutzer. 

Şefa Direcţiei Copilului Sector 6 spune că este director al acestei instituţii de 20 de ani şi că ajută copiii în permanenţă, uneori şi din banii personali. Gabriela Schmutzer spune însă că, după ce s-a întâmplat în urma cadoului trimis şefului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, nu va mai face astfel de daruri persoanelor publice.

"A fost primul către care am făcut acest gest şi vă asigur că mi-a servit de lecţie", a adăugat Gabriela Schmutzer. Într-o investigaţie din 2017 a publicaţiei Press One şefa DGASPC Sector 6 apărea ca unul dintre bugetarii cu cele mai mari venituri din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici