Călin Graţian a demisionat de la conducerea CFR Marfă

Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a demisionat, urmând ca de la 1 august să ocupe postul de director de dezvoltare şi strategie la sucursala din România a operatorului austriac Rail Cargo.

163 afișări
Imaginea articolului Călin Graţian a demisionat de la conducerea CFR Marfă

Călin Graţian a demisionat de la conducerea CFR Marfă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Este o certitudine că voi pleca. Am demisionat, azi (vineri, n.r.) fiind ultima mea zi de muncă la CFR Marfă. Urmează ca de la 1 august să ocup postul de director la Rail Cargo. Nu ştiu încă cine va fi succesorul meu. Probabil ca va fi un director interimar ales dintre adjuncţii mei", a declarat Graţian pentru MEDIAFAX.

Directorul general adjunct al CFR Marfă, Mihai Frăsinoi, va asigura interimatul conducerii companiei. "Până când ministrul Transporturilor va numi un nou director general la CFR Marfă, Frăsinoiu va asigura conducerea interimară a societăţii, de la 1 august", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse din piaţa feroviară.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit pe Graţian în funcţia de director general al CFR Mărfă în luna martie.

Anterior, Graţian asigura interimatul conducerii companiei, după ce Berceanu l-a demis, la sfârşitul anului trecut, pe fostul şef al operatorul de transport marfă Liviu Bobar.

Rail Cargo Austria, parte a grupului OBB, a intrat pe piaţa românească a transportului feroviar de mărfuri în luna iunie. Compania intenţionează să efectueze curse regulate, pe coridorul IV paneuropean, respectiv Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Grupul OBB a realizat în 2007 o cifră de afaceri de 5,5 miliarde euro, iar Rail Cargo Austria a raportat un rulaj de 2,5 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici