Care este motivul pentru care se închid cafenelele în România

Reţeaua de cafenele Gloria Jean’s, prima reţea internaţională de cafenele intrată pe piaţa locală, în urmă cu mai bine de cinci ani, se va extinde în acest an cu trei unităţi, urmând a ajunge la 10 cafenele, în pofida faptului că estimările atât pentru acest an cât şi pentru următorul sunt pesimiste.

3061 afișări
Imaginea articolului Care este motivul pentru care se închid cafenelele în România

Care este motivul pentru care se închid cafenelele în România (Imagine: Shutterstock)

"Deşi situaţia economică este dificilă, pe loc nu putem sta. Anul acesta vom deschide trei noi cafenele, două în Bucureşti şi una în Oradea. Dintre acestea, două vor fi deschise în franciză, iar una va fi deschisă de noi, care deţinem master franciza pentru România", spune Radu Cristian Marinescu, care conduce operaţiunile Gloria Jean's de la intrarea pe piaţa a lanţului la începutul lui 2005.

Reţeaua numără în prezent şapte unităţi, în Bucureşti Mall, Carrefour Feeria, Băneasa Shopping City, Bucharest City Hotel, Eurotower, AFI Palace, toate în capitală şi Carrefour Piteşti.

Deşi mai mulţi antreprenori şi oameni de afaceri români privesc cu optimism anul 2012, şi chiar a doua jumătate a acestui an, Marinescu este pesimist.

Citeşte mai multe despre motivul pentru care se închid cafenelele în România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici