Care sunt administratorii plajelor româneşti: companii de publicitate, comerţ de piese auto sau editare ziare

Aproape jumătate din plaja litoralului românesc dată spre închiriere, circa 570.000 de metri pătraţi, este administrată de zece companii private, din care doar trei au ca obiect principal de activitate hoteluri, restul derulând activităţi în manipulare mărfuri în port, comerţ de piese pentru autovehicule, publicitate sau editare ziare, după cum arată datele de la Ministerul de Finanţe.

276 afișări
Imaginea articolului Care sunt administratorii plajelor româneşti: companii de publicitate, comerţ de piese auto sau editare ziare

Care sunt administratorii plajelor româneşti: companii de publicitate, comerţ de piese auto sau editare ziare (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Unele companii, care au partici­pat la licitaţii în perioada 2006-2008, au în administrare plajele de la Marea Neagră pe zece ani, în timp ce acelea care au semnat contracte de concesiune vor administra parcele de plajă chiar şi pe 25 de ani.

"Am participat la licitaţie în aprilie 2011 pentru administrarea plajei din faţa hotelului Eu­ropa din Eforie Nord şi din cauză că la li­ci­taţie am fost în competeţie cu importatori de fier şi cu companii care nu au nicio legătură cu in­dustria hotelieră a trebuit să dau un preţ foarte mare pentru câştigarea licitaţiei, ceea ce nu este normal", a declarat omul de afaceri George Copos, care are două hoteluri la mare (Astoria şi Europa). Hotelul omului de afaceri de la mare Europa, cu 221 de camere, este singura unitate de patru stele din Eforie Nord, restul fiind clasificate de la o stea la trei stele.

George Copos a precizat că a trebuit să participe la licitaţia pentru administarea plajei, având în vedere că în contractele cu operatorii din străinătate care aduc turişti în Eforie Nord se cerea ca hotelul să ofere plajă.

Cine poate administra o plajă

"Utilizarea plajelor se face pe mai multe sezoane estivale de către persoane fizice şi juridice: operatori economici care adminis­trează structuri de primire turistice, proprietari ori administratori de ansambluri rezidenţiale care desfăşoară activităţi de turism, operatori economici care desfăşoară activităţi de divertisment, agrement şi/sau sportive, autorităţi ale administraţiei publice locale", a transmis Cătălin Anton, respon­sabilul de comunicare al asociaţiei.

Citeşte mai multe despre administratorii plajelor româneşti pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici