CE a aprobat preluarea Electrica Muntenia Sud de către grupul italian Enel

Comisia Europeană (CE) a aprobat, vineri, achiziţia distribuitorului de energie Electrica Muntenia Sud de către grupul italian Enel, apreciind că tranzacţia nu va afecta mediul concurenţial, a anunţat executivul european.

2 afișări
Imaginea articolului CE a aprobat preluarea Electrica Muntenia Sud de către grupul italian Enel

CE a aprobat preluarea Electrica Muntenia Sud de către grupul italian Enel

"După analizarea tranzacţiei, Comisia a concluzionat că aceasta nu va ridica probleme legată de concurenţă în zona economică europeană sau în regiuni semnificative ale acesteia", se arată într-un comunicat al CE.

Principalele operaţiuni ale grupului italian sunt de generare, distribuţie şi furnizare de electricitate, deşi activează şi în sectorul gazelor. Enel operează în principal în Italia, dar şi în Spania, Bulgaria, România, Slovacia, Rusia, Franţa şi în America de Nord şi de Sud.

Societatea Comerciala Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Sud distribuie şi furnizează către populaţie electricitate în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici