CE a avizat vânzarea platformei industriale Tractorul Braşov

Comisia Europeană a avizat vânzarea platformei industriale Tractorul Braşov, considerând că AVAS a obţinut cel mai mare preţ posibil pentru active, nu a descurajat investitorii interesaţi şi a acţionat ca un agent economic, în condiţiile economiei de piaţă.

22 afișări
Imaginea articolului CE a avizat vânzarea platformei industriale Tractorul Braşov

CE a avizat vânzarea platformei industriale Tractorul Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

În luna septembrie 2007, Comisia Europeană a început o investigaţie cu privire la posibila încălcare a tratatului Uniunii Europene referitor la un eventual ajutor de stat acordat de către autorităţile din România la vânzarea activelor uzinei din Braşov, în vara anului trecut, firmei Flavus Investiţii.

"CE trebuie să verifice dacă respectivele condiţii impuse au determinat preţuri de vânzare mai mici dacât în cazul unei privatizări necondiţionate, caz în care acestea ar putea fi catalogate ajutoare de stat", se arăta atunci într-un comunicat al Comisiei.

Uzina Tractorul a fost închisă în luna aprilie 2007, odată cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariţi din totalul de peste 1.900 de persoane.

În luna iulie, firma Flavus Investiţii a câştigat licitaţia de preluare a platformei industriale a uzinei pentru 77 milioane euro.

Administratorii Flavus au anunţat, la începutul lunii martie 2008, că pe platforma fostei uzine Tractorul va fi dezvoltat un parc industrial şi un proiect imobilar, compus din locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, investiţii de circa 800 milioane de euro, şi că producţia de tractoare este condiţionată de găsirea unui partener strategic până în vara acestui an. Conducerea Flavus susţine că firma nu poate produce tractoare la uzină din cauza vechimii utilajelor şi instalaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici