CE aprobă acordarea unui ajutor de stat de 1,29 miliarde de lei pentru Compania Naţională a Huilei

Comisia Europeană (CE) a aprobat acordarea unui ajutor de stat Companiei Naţionale a Huilei (CNH) în valoare de circa 1,29 miliarde de lei, fonduri care vor fi alocate de Guvern, în perioada 2007-2010, sub formă de subvenţii.

1 afișare
Imaginea articolului CE aprobă acordarea unui ajutor de stat de 1,29 miliarde de lei pentru Compania Naţională a Huilei

CE aprobă acordarea unui ajutor de stat de 1,29 miliarde de lei pentru Compania Naţională a Huilei

Oficialii europeni au anunţat, miercuri, că decizia a fost adoptată în toamna anului trecut.

Potrivit acestora, subvenţionarea producţiei de huilă în perioada 2007-2010 nu încalcă legislaţia europeană din domeniul ajutoarelor de stat.

Guvernul a acordat anul trecut CNH subvenţii în sumă totală de 227,6 milioane de lei, în două tranşe.

Datoriile bugetare ale companiei până la finele anului 2005, în valoare de câteva sute de milioane de lei, au fost anulate printr-o ordonanţă de urgenţă, aprobată în decembrie 2006 de Guvern, care însă nu a primit avizul Parlamentului.

Autorităţile au anunţat că intenţionează să transforme compania într-o societate naţională, care să fie inclusă într-un complex energetic alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia Deva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici