Antreprenori mari, dorinţe...şi mai mari. Ce aşteptări au oamenii de afaceri de la noul Guvern

  • Sorin Ţimuş şi-a deschis o afacere în Delta Dunării după ce a renunţat la corporaţie
  • Businessul lui Sorin Timuş este unul sezonier, mai puţin afectat de criză, spune el
  • Ca orice om de afaceri, Sorin are aşteptări mari de la noii miniştri ai României
244 afișări
Imaginea articolului Antreprenori mari, dorinţe...şi mai mari. Ce aşteptări au oamenii de afaceri de la noul Guvern

Fostul director general al Hochland România, Sorin Timuş, a renunţat la viaţa de corporatist acum câţiva ani şi şi-a deschis o afacere în Delta Dunării. Are în Sfântu Gheorghe un hotel cu restaurant şi o brutărie care e deschisă tot anul. Fiind un business sezonier, în perioada aprilie – octombrie Sorin ajunge să aibă şi 30 de angajaţi, iar în restul anului rămâne doar cu 12.

Anul trecut avea o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de lei care s-a menţinut şi în 2020, în ciuda pandemiei. Cu toate acestea, vede viitorul cu un oarecare pesimism.

„Toată industria HoReCa a fost afectată, dar businessurile sezoniere, consider eu, că ceva mai puţin. Anul care vine cum îl văd? Dificil... Nu cred că se va termina aşa curând sau cel puţin acesta este feelingul meu. Este foarte greu să anticipezi acum ceea ce se va întâmpla. Ne facem un buget puţin mai pesimist”, spune Sorin Timuş, proprietar complex Delta Marina din Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Ca orice om de afaceri cu planuri îndrăzneţe de viitor, Sorin Timuş are aşteptări mari de la următorii miniştri ca să-şi poată susţine afacerea pe mai departe.

„În primul rând, îmi doresc să fie profesionişti şi mi-aş dori să aibă o abordare ca cea care există în companii şi multinaţionale. Îmi doresc stabilitate şi predictibilitate. Cred că tot mediul de business îşi doreşte asta. Să nu se mai schimbe legi la 6 luni, ordonanţe date aiurea care afectează tot mediul de business. Îmi doresc deblocarea proiectelor, atragerea de fonduri europene şi investiţii în infrastructură. Fără infrastructură nu poţi să aduci turistul, mai ales turiştii venitiţi din afară. O birocraţie mai mică, reînceperea luptei împotriva corupţiei”, adaugă el.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici