Ce dobânzi poţi obţine dacă împrumuţi statul / O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis din 18 septembrie

O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis din 18 septembrie: dobânzi de 5,3% în euro şi 7,25% în lei.

2009 afișări
Imaginea articolului Ce dobânzi poţi obţine dacă împrumuţi statul / O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis din 18 septembrie

O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis din 18 septembrie

Din 18 septembrie şi până pe 3 octom­brie, Ministerul Finanţelor Publice va derula o nouă rundă de finanţare prin titluri de stat Fidelis prin care investitorii persoane fizice împrumută statul român, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, în ediţia de toamnă a Fidelis, cu numărul 13, statul român iese cu cinci tranşe de subscriere: trei în lei şi două în euro.

Cele în lei sunt structurate astfel: dobândă de 6,25% pe an pentru titlurile de stat scadente în octombrie 2024, 7,1% pe an pentru cele sca­dente în octombrie 2026, 7,25% pe an cu scadenţa în 2024, cea din urmă fiind valabilă doar pentru donatorii de sânge.

Pentru euro statul plăteşte dobânzi de 5,3% pe an pentru titlurile de stat scadente în octombrie 2028 şi 3,9% pentru cele din octombrie 2024, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici