CE nu se aşteaptă ca limitarea livrărilor de gaze naturale ruseşti către Belarus să afecteze UE

Comisia Europeană (CE) nu se aşteaptă ca decizia Moscovei de a reduce livrările de gaze naturale către Belarus să afecteze exporturile destinate Uniunii Europene (UE), transmite Reuters.

16 afișări
Imaginea articolului CE nu se aşteaptă ca limitarea livrărilor de gaze naturale ruseşti către Belarus să afecteze UE

CE nu se aşteaptă ca limitarea livrărilor de gaze naturale ruseşti către Belarus să afecteze UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia a redus luni cu 15% livrările de gaze naturale către Belarus, pentru a forţa statul să-şi onoreze datoriile de plată pentru acest combustibil. Gazele care tranzitează Belarusul reprezintă o zecime din necesarul Europei, nivel mai redus decât cel asigurat de infrastructura Ucrainei.

"Ne aşteptăm ca fluxul de gaze din Rusia către UE, prin Belarus, să nu fie afectat. Ne aşteptăm ca toate obligaţiile contractuale să fie onorate", a declarat Marlene Holzner, un purtător de cuvânt al CE pe probleme de energie.

Holzner a adăugat că o eventuală limitare a transportului de gaze naturale în Belarus va afecta Germania, Lituania şi Polonia. Lituania primeşte toate gazele importate din Rusia prin intermediul rutei de tranzit din Belarus.

Purtătorul de cuvânt a asigurat, însă, că disputa dintre autorităţile de la Moscova şi cele de la Minsk nu are neapărat ca efect limitarea transportului de combustibil către UE.

Experţi ruşi şi din Uniune se întâlnesc luni pentru a discuta în legătură cu aprovizionarea cu gaze, după ce guvernul Rusiei a scris CE o scrisoare în care explică situaţia, a mai spus Holzner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici