CE publică joi recomandări privind reducerea tarifelor de interconectare în telefonia mobilă

Comisia Europeană va publica, joi, recomandări privind reducerea tarifelor de interconectare practicate de operatorii de telefonie mobilă.

10 afișări
Imaginea articolului CE publică joi recomandări privind reducerea tarifelor de interconectare în telefonia mobilă

CE publică joi recomandări privind reducerea tarifelor de interconectare în telefonia mobilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul de recomandări realizat de comisarul pentru telecomunicaţii Viviane Reding nu a obţinut un sprijin clar din partea guvernelor statelor membre, în februarie, astfel încât sunt aşteptate modificări ale acestora, înainte de adoptare.

Reding a cerut autorităţilor naţionale de reglementare din cele 27 de state membre să reducă tarifele de interconectare cu până la 70%, pentru a stimula concurenţa.

Comisarul european a declarat, la Sofia, că recomandările privind tarifele plătite de operatori pentru accesarea unei alte reţele vor fi publicate joi, 7 mai.

În prezent, tarifele de interconectare sunt de circa 9 euro cenţi, iar proiectul prevede reducerea acestora la 1,5-3 euro cenţi pe minut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici