Ce spune un economist de talie mondială: Criptomonedele nu pot funcţiona ca monede de schimb din cauza unei „erori fundamentale”

  • Criptomonedele ar putea să nu reuşească niciodată să intre în circulaţie ca monede de schimb
  • „Eroarea fundamentală” intrinsecă a criptomonedelor vine din faptul că oferta nu poate fi redusă atunci când cererea se prăbuşeşte
1627 afișări
Imaginea articolului Ce spune un economist de talie mondială: Criptomonedele nu pot funcţiona ca monede de schimb din cauza unei „erori fundamentale”

Criptomonedele ar putea să nu reuşească niciodată să intre în circulaţie ca monede de schimb, conform economistului-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS, citat de Reuters.

„Eroarea fundamentală” intrinsecă a criptomonedelor vine din faptul că oferta nu poate fi redusă atunci când cererea se prăbuşeşte. Ceea ce înseamnă că nu pot fi considerate monede de schimb (în original – currencies), a declarat Paul Donovan, economist-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS.

O monedă trebuie să fie stabilă şi să ofere cetitudinea că poţi cumpăra şi mâine acelaşi coş de cumpărături ca şi astăzi. Această încredere provine astăzi din abilitatea băncilor centrale de a reduce oferta atunci când cererea este în scădere. Majoritatea criptomonedelor nu au un astfel de mecanism, ceea ce poate permite o prăbuşire a puterii de cumpărare.

„Nu cred că oamenii vor dori să utilizeze o monedă de schimb când nu au nicio certitudine ce pot cumpăra cu ea mâine”, a declarat Donovan.

Bitcoin trece printr-o furtună de volatilitate în contextul în care joi a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, un declin de 30% faţă de maximul istoric de acum două săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici