CE va finaliza în decembrie cercetările legate de privatizarea Electrica Muntenia Sud

Termenul limită al cercetărilor Comisiei Europene (CE) referitoare la preluarea de către grupul italian Enel a 67,5% din acţiunile Electrica Muntenia Sud, pentru 820 de milioane euro, a fost stabilit pentru 21 decembrie, a anunţat Comisia.

2 afișări

Comisia Europeană are suspiciuni că statul a păstrat, prin contractul de privatizare, dreptul de veto la Electrica Muntenia Sud, clauză care ar încălca prevederile comunitare, şi a solicitat autorităţilor de la Bucureşti să transmită documente pentru clarificarea situaţiei, transmite site-ul Euro2day, care citează Thomson Financial.

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud a fost semnat în luna iunie, iar tranzacţia presupune achiziţia directă de titluri şi majorarea capitalului social.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anunţat, la 7 noiembrie, că instituţia va transmite CE documentele solicitate în decurs de circa două săptămâni.

Enel mai deţine în România companiile Enel Electrica Dobrogea şi Enel Electrica Banat, filiale Electrica preluate în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici