Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Cea mai ieftină maşină din lume, cu un preţ sub 2.000 de dolari, Nano, va fi pusă în vânzare din aprilie, după câteva luni de amânări determinate de problemele cu care s-a confruntat principala uzină din India unde modelul este fabricat de grupul auto Tata Motors.

713 afișări
Imaginea articolului Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Tata Motors, cel mai mare constructor de automobile din India, a anunţat că va lansa formal Nano pe 23 martie, iar cumpărătorii pot comanda maşina începând cu a doua săptămână a lunii aprilie.

Automobilul, cu un preţ care s-ar putea ridica la 100.000 de rupii, a fost prezentat în ianuarie 2008 şi ar fi trebuit lansat în octombrie.

Proteste violente ale unor fermieri, nemulţumiţi de compensaţiile primite în schimbul rechiziţionării terenurilor pe care Tata Motors îşi desfăşoară activităţile, au afectat producţia uzinei unde se fabrică Nano.

"Aşteptăm doar o producţie limitată, poate 3.000 de unităţi pe an, aşa că perioada de aşteptare ar putea fi lungă", a afirmat Surjit Arora, analist la Prabhudas Lilladher.

O nouă fabrică pentru construirea micului automobil ar putea intra în funcţiune până la sfârşitul acestui an.

Iniţial, Tata Motors a anunţat că Nano va avea un motor pe benzină de 623 centimetri cubi, cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte. Ulterior, oficialii Tata au lăsat să se înţeleagă că Nano va fi echipat şi cu un motor diesel de 800 de centimetri cubi, precum şi cu un sistem de propulsie hibrid.

Şi alţi constructori, printre care Ford, Volkswagen, Toyota, Honda Motor şi Fiat, încearcă să producă maşini mici, pentru pieţele emergente.

Citeşte şi:

Tata Motors va produce automobilul Nano şi cu motor diesel

Tata Motors va apela la Fiat pentru comercializarea modelului Nano

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici